Måndagen den 9 Januari

Tjenamos!

Idag tog jag mig en sväng till Gävlesjukhus för att besöka specialisttandvården. Jag åkte hemifrån till Hudik vid 6 imorse, tog bussen till Gävle vid 7 och vid 9 var jag framme vid sjukhuset. Jag gick upp till tandläkaren och satte mig i väntrummet tills det blev min tur.

Tandläkaren: Idag ska vi ta avtryck och göra inplantat.
Jag: VA? ska vi göra det idag??
Tandläkaren: Ja, visste du inte det?

Sedan låg jag där och var glad. Jag fick bedövning och satan vad ont det gör nu för tiden att ta de där jävla sprutorna eftersom att jag har ärrbildningar i munnen med tanke på vad allt som har gjorts där inne, och då blir det ännu känsligare. Kommer ihåg när jag var mindre och skulle laga eller dra någon tand och fick bedövningsspruta, det gick ju hur bra som helst. Jag låg och skrattade många gånger och ibland låg jag bara där och rörde inte en enda fena. Nu för tiden ligger jag i den där stolen helt spänd med tårfyllda ögon samtidigt som jag klämmer sönder armstöden och stönar. Det värsta av allt är att de där sprutorna inte är över än...

Det de gjorde idag var att ta en massa avtryck, skruva ut plattskruvarna, sätta in två pinnar, ta en massa kort, ta ut pinnarna, sätta tillbaka plattorna ta mer avtryck, kort osv. Det tog en timma ungefär. Sedan listade jag ut att de inte skulle sätta in inplantaten idag, de skulle börja GÖRA inplantatet till min storlek och sånt där. Blidde jag lite besviken. Men fick en ny tid den 24 januari, och då blir det eventuellt inplantat. De ska också slipa ner en framtand som är skadad och sedan de skadade tänderna i underkäken för att sedan sätta dit nytt. Har tid den 30 januari också och typ 3 tider till i februari.

Hur som helst så hittade jag till rätt stadsbuss efter att jag hade frågat minst 3 personer och hittat till rätt hållplats. Hade ingen aning om vart jag skulle kliva av så jag klev av där de flesta klev av och fick gå igenom hela staden för att komma till järnvägsstationen. Då gällde det att hitta till mitt tåg. Det stod typ 04957493 likadana tåg som mitt och jag läste på skyltarna vart tågen gick till men mitt tåg fanns inte. Försökte hitta en sådan där tidtavla och då fick jag lite mer information. Det visade sig att tåget inte hade kommit till stationen än, men när det väl kom tog jag plats och somnade. Vaknade några gånger av såna där cpryck man får och trodde att jag hade missat Gnarp och var halvvägs till Sundsvall. Men när vi var i Hudiksvall så höll jag mig vaken.

Nu är Jessica riktigt hungrig och ska ta och gå ner och äta lite pankisar.


Lämna dina åsikter & tankar om inlägget

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0