När fördämningarna brister och du håller tillbaka en stormflod

Hej gott folk!
 
För några dagar sedan bokade Tom och jag en resa till Malaysia på nyår. Känns väldigt skönt att slippa den där stressen med att försöka få ihop planer inför nyår samt det här med att dricka massa alkohol och festa. Jag har tappat lusten helt med att festa eller bara ta ett glas vin. Jag känner att jag verkligen inte behöver det och jag blir alltid så ångestfylld dagen efter med en klump i bröstet och känner att jag bara vill grina. Då väljer jag hellre en hemmakväll med cola zero. 
 
Det ska bli så skönt att komma iväg från vardagen och den här mörka och kalla vintern i några dagar. 
Eftersom jag är ledig över jul och nyår från skolan så bad jag om semester från jobbet så vi kan åka iväg. Älskar verkligen att resa! Älskar det här med att upptäcka nya platser, göra utflykter, värmen och det tropiska. Den känslan man har när man går på stranden i 30 graders värme och tittar upp mot palmerna. Det är då jag mår som bäst. Och jag är så glad att Tom är precis lika och att jag får uppleva allt detta med honom. 
Jag väntar mig att få se massa vilda apor under denna resa! Väntade mig det när vi var i Vietnam, men nej nej. Det enda vi såg var en fastkedjad apa som skulle locka turister och det fick mig bara att må extremt dåligt. 
 
Hur mår jag idag då? Jag har verkligen gått in i en sådan period där ångesten påverkar mig så pass mycket att både skola och jobb blir drabbad. Det har blivit en del sömnlösa nätter med hjärtklappningar att jag behövt sjukanmäla mig. Och att behöva göra det ger mig ännu mer ångest för jag känner både att jag hamnar efter i skolan då vi har viktiga genomgångar inför tentor och med jobbet så förlorar jag ju pengar. Men vad fan gör man? Känns extremt jobbigt att behöva bemöta kunder och ta massa skit när det känns som att man ligger på botten och även sitta vid skolbänken från 8:30 till 16:00/17:00 när man inte sovit och måste fokusera. 
Jag vill ju verkligen klara denna utbildning så jag kan säga upp mig och få en heltidstjänst och få tjäna mer för mitt slit. Men jag tröstar mig med att jag klarat dom två tentor vi har haft. Dock känns det extremt stressigt att jag har en tenta igen om precis en vecka som jag knappt pluggat något till. Jag har som inte vetat vart sjutton jag ska börja plugga till den?
 
Vissa dagar går det bra med min ångest, ibland känner jag den inte och vissa dagar är det väldigt jobbigt. Det började egentligen i somras och sedan har det som bara trappats upp. Vet inte hur det började, men med stressen i skolan, jobbet där allt bara faller samman och att ha en person i sin närhet som endast tar mer energi än vad den ger. Man vet inte om personen vet att hen gjort fel fast hen säger det. Man är ju så rädd att allt ska upprepas. Personen har faktiskt sårat mig väldigt mycket men samtidigt är det en person som alltid betytt väldigt mycket för mig, det går liksom inte bara att klippa allt. Men just nu har jag tagit lite avstånd och försöker fokusera på skolan. Men det är som jobbigast på nätterna när man inte kan sova och det är det enda man tänker på och känner en sådan stor saknad och tänker på de bra stunder man har haft tillsammans, men på senare år har jag mer och mer känt mig kvävd. Men det är också för att denna person är extremt krävande. Vi får väl se hur det slutar.
 
Nu ikväll sitter jag ensam i lägenheten medan Tom är ute på galej. Jag har haft en lång dag i skolan och är extremt trött. Kommer inte orka plugga något idag, men har lovat mig att jag måste spendera min lediga lördag imorgon på plugg och ett paus på gymmet för att lufta hjärnan litegrann. Kommer behöva ge bort ett av mina jobbpass i veckan för att jag behöver den dagen till tentaplugget. Men samtidigt är det INTE HELA VÄRLDEN om jag inte skulle klara denna tenta. Jag får nya chanser och min lärare verkar väldigt mån om att vi i klassen ska klara denna utbildning. 
Men man blir ju ändå extremt besviken på sig själv om man inte skulle klarar den. 
 
Nåja, nu ska jag slå på en film och njuta av kvällen. Hadee
 
 
 
 

RSS 2.0