Tvångstankar

Läste Egoinas blogg och såg att hon skivit om sina tvångstankar. Kände igen mig med något av det hon skrev, så det känns skönt att det finns andra som har samma problem. Haha! Här har ni mina tvångstankar som jag har och har haft:

1. Jag kunde inte gå på streck när jag var mindre, så jag var alltid tvungen att kliva över dem. Det kändes jätte jobbigt om jag klev på dem när jag visste om det. Det gjorde typ ont i kroppen. Faktiskt så sitter det kvar lite när jag väl tänker på det.

2. När jag åker bil och åker över en skugga från en lyktstolpe så häver jag alltid upp mina tår och låtsas hoppar över det. Får absolut inte åka på dem. Och lika dant så måste jag kliva över skuggan när jag är ute och går.

3. Förut när jag var mindre (har dock kommit tillbaka en aning) så om jag blinkade hårt med ena ögat eller vad man ska kalla det så var jag tvungen att göra det med det andra ögat, för annars så kändes det så konstigt. Lika dant med näsan, råkade jag "vicka" den åt något håll så var jag tvungen att vicka tillbaka så då också. Det var tvungen att vara lika. Folk måste ju ha trott att jag hade tics...

4. Jag får typ panik av ögonkontakt.

5. Jag får panik av att gå över broar. Får alltid den där obehagliga känslan av att jag ska fara under räcket, så jag måste alltid gå och hålla i någon eller så går jag en bit ifrån kanten.  

6. När jag går förbi en brunn och jag håller i min mobil i handen så måste jag hålla i mobilen riktigt hårt eller stoppa undan den, för jag tror alltid att jag ska råka tappa den ner i brunnen eller att jag skulle häva ner den själv där... Haha.

7. Jag måste gosa lika mycket med båda mina hundar, annars tror jag att de blir ledsen och känner sig bortglömd.
8. Varje gång jag fick ett sånt där kedjebrev förut där det stod att man var tvungen att skicka det vidare till ett visst antal personer inom någon minut. Om man inte hade gjort det inom de där minutrarna så skulle det komma någon och stirra på mig när jag ska sova. Jag fick alltid panik och var tvungen att skicka det vidare, för liksom, tänk om det skulle stå någon och bara stirra på mig då?
Det här var mer för typ 2-3 år sedan. Men varje gång jag ser något sånt där så slutar jag att läsa innan jag kommer till det där med hur många minutrar jag har på mig, för då gills det inte enligt mig.

9. Jag kan inte pausa en låt och sedan fortsätta lyssna på den efter ett tag, då måste jag sätta om den för annars känns det inte som om att låten är bra. Och har jag påbörjat lyssna på en låt som är bra så måste jag lyssna klart på den innan jag ska stänga av. Försöker alltid att timea in så jag hinner lyssna klart. Annars får jag en konstig känsla.

Har fan mycket för mig ja ser ja!



Lämna dina åsikter & tankar om inlägget
Postat av: Linn

Jag känner delvis igen mig i trean...

ska försöka att förklara, men känns som om det är svårare än i verkligheten, men jag ger det en chans ändå. Okej, men tänk dig att du har snurrat åt ett håll, visst skulle det kännas MYCKET bättre att få snurra åt andra hållet också då, liksom för att neutralisera det hela. Så att det hamnar på "noll" typ, ganska knasig tanke, men helst när jag var mindre så var så.

Jag gjorde det nästan aldrig så jag vet inte om det var att det skulle känts annorlunda eller om det bara tanken som gjorde det hela?

Eller om man går bredvid någon och har gjort så ett tag, helt plötsligt ska personen byta sida och gå på andra sidan om mig. Det kan skapa kaos i min hjärna! Då stämmer det liksom inte. Vissa gånger bara funkar det inte, men oftast gör det ju det. :)

Men då måste jag hoppa så att jag kommer på "rätt" sida igen, och försöka förklara varför, men oftast förstår ingen utan skrattar och accepterar att de nöjt får byta sida de också så att det stämmer för mig. ;)

2011-03-15 @ 17:57:12
URL: http://theworldfromhere.blogg.se/
Postat av: malin jönsson

haha din tönt :D, fast jag har också massa konstigt för mig, hehe, det har nog alla :) <3

2011-03-15 @ 22:24:06
URL: http://malinjnsson.blogg.se/
Postat av: malin jönsson

2011-03-15 @ 22:43:57
Postat av: malin jönsson

2011-03-15 @ 22:43:59
Postat av: malin jönsson

2011-03-15 @ 22:44:10
Postat av: malin jönsson

sv: hälrigt de! :D

2011-03-15 @ 22:44:40
URL: http://malinjnsson.blogg.se/
Postat av: malin jönsson

sv: kanske ska ta o skriva upp alla mina tvångstankar på bloggen också, ;) <3

2011-03-15 @ 22:47:55
URL: http://malinjnsson.blogg.se/
Postat av: Zoofie

Blev riktigt inspirerad här jag. Några av dina är samma

Som mina :p så fort min dator funkar så måste jag härma dig. Du är ju min största idol <3

2011-03-15 @ 23:00:43
URL: http://Zoofie.devote.se
Postat av: Zoofie

Blev riktigt inspirerad här jag. Några av dina är samma

Som mina :p så fort min dator funkar så måste jag härma dig. Du är ju min största idol <3

2011-03-15 @ 23:01:19
URL: http://Zoofie.devote.se
Postat av: malin jönsson

sv: haha ja man har fan de x) <3

2011-03-15 @ 23:38:39
URL: http://malinjnsson.blogg.se/
Postat av: belsas -

Kul att läsa! Jag känner igen mig i nian. Man kan ju liksom inte pausa en låt helt plötsligt utan att ha lyssnat klart på den. Då har man ju missat en del av låten, haha.

Och hinner en ny låt börja måste jag lyssna klart på den. Det blir liksom "åh, den här låten är så bra, den måste jag lyssna klart på!"

Haha, vad konstiga saker man har för sig! X)

2011-03-16 @ 18:58:03
URL: http://belsas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0