Hemma från sjukan

Sådär ja, nu är jag hemma. Allt har bara gått bra och så då. Tänkte berätta lite om mina ensamma dagar på sjukhuset.

Torsdag:
Åkte till sjukhuset och träffade en läkare som skulle undersöka öron, hjärta och näsa. Han ställde några frågor och så. Efter det träffade jag en narkosläkare. När det var klart så fick jag komma till mitt rum, äta och bara ta det lugnt. AnnMarie och Bosse åkte hem och jag skulle få en slang i armen som de trycker in med en kanyl. Efter det skulle jag duscha.
Jag gjorde inte så mycket mer så jag somnade någon gång runt 10.

Fått bedövning i armväcken och även på högra hand. Skulle få slangen i
armen men de kunde inte se i vilken blodåder de skulle trycka in den i, så
de satte bedövningar på en massa olika ställen för säkerhetens skull.



Där ja


Fredag:
Blev väckt klockan 7 då jag skulle kliva upp, duscha och få lite smärtlindring. När jag står i duschen så slocknar hela sjukhuset. Det blev alldeles kolsvart. Jag står där inne och får värsta paniken. En massa tankar började strömma in i skallen, allt som hade med skräckfilmer att göra. Men efter några sekunder så var allt igång igen. Haha.
När jag hade duschat klart fick jag ta på mig såna där as snygga sjukkläder som består av ett par as stora trosor och en rock som man knyter där bak i nacken. Sedan fick jag sitta på sängen och vänta tills de skulle komma in och hämta mig.
När de väl kom så skjutsade de mig i sängen ner till operationsalen. Där fick jag byta säng och de pratade lite. Hade en jätte gullig sjuksköterska med mig som höll mig i handen och tröstade mig. Tårarna rann ju såklart på mig. Jag fick något lugnande och såg allt bara snurra. Då frågade doktorn vilken linje jag gick på. Då svarade jag media och jag kunde inte sluta skratta. Tyckte det var as kul det där ja..?!
Sedan slutade det att verka och jag började grina igen. Sedan kommer jag inte ihåg något mer.

Halv 12 vaknade jag av att någon ropade mitt namn. Jag låg i min säng på uppvakningen. Jag hade en slang i ena näshåla som gick ner till matsäcken, plattor på magen som kollade hjärtat, ännu en slang fast i handen och sedan en annan grej i min andra näshåla. Jag låg bara och skakade och var alldeles röd i ansiktet. Sedan somnade jag igen eftersom jag var så himla trött. Efter en stund vaknade jag igen, och då hade jag stora värmedynor på mig, as skönt var det! Sedan var det någon annan som låg en liten bit bort som också hade opererat sig. Hon mådde inge bra så hon låg och spydde, och jag somnade till det.
När klockan blev 3 så åkte jag tillbaka till mitt rum. Jag var så himla trött så jag sov resten av dagen. Men vid 5 tiden skulle jag testa att gå på toaletten, fast jag inte var kissnödig. De skulle hjälpa mig upp ur sängen och sedan hålla i mig när jag skulle vidare till toaletten. Men så fort jag ställde mig upp höll jag på att fara ihop för allt snurrade på mig. Så jag fick lägga mig igen och de hämtade bäcken, så jag skulle få ligga och kissa i sängen. Men näe, var ju inte kissnödig heller. Så de gick och hämtade mer dricka åt mig.
Jag somnade ett tag och sedan kom de in igen och jag skulle testa kissa. De hämtade in en liten toasits som jag fick sätta mig på. Gick lite bättre den där gången. Sedan fick jag lägga mig igen och sova mer.
Jag gjorde inte så mycket på fredagen än att sova.

Duschad och klar i min snygga outfit


Efter operationen. Helt slut och svullen


Lördag:
Vaknade någon gång mitt i natten av att jag behövde gå och kissa. Fick ringa på klockan så jag fick hjälp att ta mig upp och sedan ta mig till toaletten. Efter det fick jag komma tillbaka och sova lite mer.
Jag fick åka och träffa tandläkaren som kollade så att allt såg okej ut, vilket det gjorde också. Sedan låg jag hela dagen i sängen och tittade på tv och sov. På kvällen tittade jag på Dansbandskampen och hejade på Patrik's Combo såklart, men näe.. Inte fan kom de vidare till finalen heller. Dumma Willez som tror att de är något och Elisas som kan åka tillbaka till Mars. Patrik's ska ju vinnnnna juuuu!
Ja, efter det trodde jag verkligen inte att jag skulle kunna somna för jag kände mig jätte pigg eftersom jag hade sovit på dagen. Men efter att jag hade gjort mig klar iför kvällen så somnade jag någon gång vid halv 11.

Såhär vacker var jag igår. Svullnaden går bara upp och upp.


Söndag:
Vaknade vid 10, åt frukost, fick mediciner och sedan fick jag göra mig klar för AnnMarie och Bosse kom och hämtade mig. Så nu ligger jag hemma och har precis duschat. Skönt! Så ja, har inte så mycket mer att berätta nu då. Så ha det göttans!

(Idag är svullnaden ännu värre, så jag tror det är bäst att inte bjuda på någon bild för att inte råka skrämma skiten ur er!) Det är lite svårt att hålla allt säckel kvar i munnen. När jag ska prata så kan det bara forsa ur munnen på mig. Det är även lite svårt att svälja för då blir det som att jag suger på överkäken där alla stygn är. + Att jag blöder inne i munn så det smakar och luktar inte så gott kan jag säga er.


Lämna dina åsikter & tankar om inlägget
Postat av: Zoofie

OJ! Inte lite svullen heller. Men det är fortfarande samma Jecka :'D <3

2010-12-05 @ 22:03:58
URL: http://zoofie.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0